Kerstdorpen

688 ProductenPagina 1 van 29

Kerstdorpen

De kersttijd is voor veel mensen een tijd van gezelligheid. Gezelligheid met vrienden en familie, gezelligheid buiten dankzij een vers pak sneeuw, maar ook gezelligheid in huis. Sfeer en warmte zorgen voor het echte kerstgevoel, en wat zorgt nou voor meer sfeer dan de juiste kerstversiering? De openhaard aansteken, een mooie kerstboom in de hoek van de kamer, de juiste kerstverlichting en als klap op de vuurpijl een schitterend kerstdorp. Vooral kinderen vinden kerstdorpen geweldig. Niets is leuker dan samen zijn rondom kerst. Bouw daarom samen voor of tijdens kerst de mooiste kerstdorpen vol met huizen, auto’s, treinen, ijsbanen, bomen en veel verlichting. Kortom: creëer je eigen winter wonderland in huis!

Waar komt het kerstdorp vandaan en waarom schaf je een kerstdorp aan?

Het concept ´kerstdorp´ komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar Kerstmis sowieso enorm groot is. Het bouwen van een miniatuur kerstdorp is daar gigantisch populair, maar ook in Nederland wordt het ieder jaar populairder. Je zag het hier al veel op straat, maar ook in huis wordt het steeds groter. De kerstdorpen worden ieder jaar afgebroken en het jaar erop weer opgebouwd. In de Verenigde Staten wordt een kerstdorp vaak gebouwd rondom een kerstboom, waar men vervolgens veel cadeaus bij legt om zo het ultieme kerstgevoel te creëren. Hier kiezen we meestal voor bijvoorbeeld een platvorm, kast of tafel om op te gaan bouwen. Het is helemaal aan jezelf: bouw de kerstdorpen waar en hoe je maar wil.

Kerstdorpen vallen goed in de smaak bij kinderen, maar dat neemt niet weg dat er ook genoeg volwassenen zijn die houden van een mooi kerstdorp in huis. Het bouwen van kerstdorpen is een leuke invulling van je tijd. Je kunt uren bezig zijn met het plaatsen van allerlei verschillende attributen. Je bouwt immers niet zomaar het perfecte kerstdorp. De echte fanatiekelingen bouwen zelfs kamers vol met kerstdorpen, maar ook één kerstdorp zorgt al voor de nodige sfeer in huis. Zoek een geschikte plek om te gaan bouwen, kies het thema dat past bij jouw kerstdorp, kies de juiste materialen voor het dorp en begin met het bouwen van jouw eigen winter wonderland in huis!

Ons assortiment op het gebied van miniatuur kerstdorpen

Wij helpen je graag verder bij het creëren van het perfecte miniatuur kerstdorp bij jou in huis. Je kunt van alles in je kerstdorp plaatsen. Je kunt het zo gek niet bedenken! Wij beschikken over een ruim assortiment op het gebied van kerstdorpen. Zo verkopen wij kersthuisjes, kerstdorp miniaturen, kerstdorp verlichting en specifiek het merk Luville. Luville is een merk van Nederlandse oorsprong dat prachtige miniatuur onderdelen verkoopt met traditionele Europese charme bestemd voor kerstdorpen. We beschikken over Luville uit de collecties van 2011 tot en met 2022. Bij ons ben je dus aan het juiste adres. Neem ook een kijkje bij onze kerstdorp sale, hier vind jij kerstdorpen voor een scherpe prijs.